Boeken

Er verschijnen binnenkort twee boeken, de Burn-out Bubbel en het Stress te Lijf Handboek. Een derde boek is in ontwikkeling. De boeken hebben eigen websites (klik voor een bezoek op de namen).


De Burn-out Bubbel/ November 2021/ Bohn Stafleu van Loghum

Je kunt geen krant openslaan of het gaat over burn-out. Al jaren. Bekende Nederlanders als Marco Borsato, Pieter Omtzigt en Sophie Hilbrand zijn er door geveld geweest en meer dan een miljoen gewone mensen dreigen hun lot te volgen. Althans zo kun je afleiden uit het publieke debat erover. Ondertussen zitten werkgevers met de handen in het haar want de rekening van al die voorspelde uitval door burn-out zal grotendeels bij hen terechtkomen.

Je kunt je over al die alarmerende berichten zorgen maken maar ook verbazen. Dat laatste vooral als je weet dat er jaarlijks ‘slechts’ een paar duizend gevallen van burn-out worden gemeld door de bedrijfsartsen. Ernstig genoeg natuurlijk maar in schril contrast met de meer dan een miljoen die veel mensen op het netvlies hebben.

Tijd voor een kritisch overzichswerk van burn-out in Nederland zo dachten de schrijvers. Het boek brengt orde in de chaos, door feiten van fictie te scheiden, zodat burn-out de plek krijgt die het verdient. Het boek is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe het nu écht zit met burn-out, zoals beleidsmakers, artsen, psychologen, journalisten, werkgevers, hr-managers en studenten. Maar ook voor diegenen die zelf of in hun omgeving met burn-out te maken hebben (gehad).


Het Stress te Lijf Handboek
Januari 2022
[korte omschrijving volgt nog]